Trei intr-o barca - Comentariu Video

Publicat: 09 Iun 2010 00:00

Autorul operei: Jerome Klapka Jerome
ISBN: 973-102-177-5

Subiectul operei:
Povestirea umoristica Trei intr-o barca a fost scrisa in 1889 si abunda in observatii de adanca pshihologie si de un fin umor, un autentic umor englezesc.
Autorul, impreuna cu doi prieteni, George si Harris, si foxterierul Montmorency, fac o calatorie pe Tamisa, de la Londra la Oxford.

Scurta descriere:
O excursie de-a lungul Tamisei, de la Londra la Oxford, poate fi extrem de palpitanta cand trei prieteni, autorul, George si Harris, dornici de schimbare, pleaca in concediu. Acestia sunt insotiti de foxterierul Montmorency iar calatoria nu merg pe jos sau cu automobilul, ci intr-o barca. Una destul de mare in care sa incapa toti, bagajele si prietenii lui Montmorency.
George este un functionar care doarme la banca de la zece la patru in fiecare zi, mai putin sambata, cand e trezit si dat afara la doua, Harris stie intotdeauna “un locsor dupa colt unde se gaseste ceva ce nu s-a mai pomenit in materie de bautura”, iar Montmorency este un vajnic foxterier fara inhibitii.

De ce sa citesti opera?
Descrierea pataniilor comice, datorate situatiilor neprevazute aparute pe parcursul calatoriei este plina de umor luminos plin de voiosie. Dar sa nu ne inselam si sa-l consideram pe autor un scriitor comic de duzina. Nu, el ironizeaza cu finete individualismul si romantismul exagerat care devenisera litera de lege in epoca Victoriana. Razbat uneori din povestirea sa accente de umor amar si de revolta, dar sunt imediat estompate de intamplarile hazlii care ne capteaza atentia.

Timp in care o poti citi: 3- 4 saptamani

Asteptam impresii din partea ta!

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

De ce dotari ar avea nevoie scoala dumneavoastra?

Teste Online

Muzica Moderna

Un test modern....

mai multe »