Tarile cu cele mai mari salarii

Publicat: 12 Mai 2020 00:00

Care sunt tarile din Europa care inregistreaza cele mai mari salarii?

Cand masurati salariul mediu in dolari americani, mica tara europeana din Luxemburg castiga primul loc. Elvetia este a doua pe lista, unde pe langa castigurile mari exista o rata de somaj foarte mica si 20 de zile de concediu. Statele Unite ocupa locul patru pe baza venitului mediu.

1. Luxemburg este o tara membra a Uniunii Europene, una dintre cele mai mici tari din Europa, mai mica chiar decat statul Delaware. Cele patru limbi vorbite cel mai des sunt luxemburgheza, germana, franceza si engleza. Tara este impartita intre un podis nordic slab populat si orasele mari situare in sud.

2. Elvetia este similara structural cu SUA, deoarece este o confederatie formata din 26 de cantoane sau state, fiecare cu organizatii locale de conducere. Tara este binecunoscuta pentru peisajele montane uluitoare, cu numeroase varfuri din Alpi, care se ridica la peste 4.000 de metri. Alpi formeaza o bariera est-vest care limiteaza sistemele meteorologice mai reci sa afecteze partea de sud a tarii.

3. Islanda are peste 130 de vulcani activi si disparuti, cu o medie de eruptie la fiecare cinci ani. Lava acopera peste 10 la suta din tara. Nu exista paduri din cauza exploatarii timpurii, a factorilor climatici si a cenusii vulcanice.

Islanda este slab populata, cu 335.878 de oameni repartizati pe 160.000 de kilometri patrati. Sursele de energie geotermale furnizeaza aproximativ 25% din energia electrica a tarii, inclusiv aproximativ 90% din caldura casnica.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce parere aveti despre noua generatie?

Teste Online

Test la Tehnologia informatiei si telecomunicatiei

Un test la Tehnologia Informatiei si Telecomunicatiilor pentru clasa a XI-a.

mai multe »