Prietenii imaginari ii ajuta pe copii sa comunice

Publicat: 03 Iun 2009 00:00

De multe ori sunt acuzati ca au furat biscutii sau ca sparg vase, insa prietenii imaginari ii ajuta pe copii sa comunice.

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatile La Trobe si Manchester a demonstrat ca prietenii imaginari ii ajuta pe copii sa invete sa comunice mult mai usor si ii fac mai sociabili, informeaza Telegraph.

Psihologul Evan Kidd, de la Universitatea La Trobe, spune ca parintii ingrijorati de prietenii imaginari ai copiilor ar trebui sa se relaxeze. Copiii cu astfel de prieteni sau care le dau nume jucariilor nu sunt singuratici si sunt foarte sociabili.

"Sa ai un prieten imaginar este un lucru foarte bun", a spus Kidd.

Kidd si Anna Roby, de la Universitatea Manchester, au studiat 44 de copii cu varste cuprinse intre patru si sase ani. Printre acestia se afla un copil care avea opt prieteni imaginari.

Oamenii de stiinta au aflat ca cei care aveau prieteni imaginari erau mult mai comunicativi decat cei care nu aveau.

Atunci cand discuta cu un prieten imaginar copiii comunica mai mult pentru ca trebuie sa inventeze si raspunsurile si intrebarile.

Unul dintre copiii care au participat la studiu avea o prietena imaginara pe nume Sarah, care are un dragon de jucarie. Altul se bucura de "prezenta" unei familii intregi, domnul si doamna Driller care au doi copii.

"A fost un copil care avea drept prieten imaginar o rosie cu numele de ‚Bodder’ si un cartof numit ‚Bun’", a spus psihologul Kidd.

Potrivit studiului, 65% dintre copiii cu varste cuprinse intre 3 si 9 ani au un prieten imaginar.

Sursa: ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Daca se va pune in practica programul "after-school" ce ai prefera sa faci in cadrul acestuia?

Teste Online

Test - matematica - clasele III-IV

Un test usor la matematica!

mai multe »